Sunday, October 24, 2010

Raclette

Sokáig a kedvenc ételem volt ez a svájci eredetű grillezett sajt.
Corában, Auchanban árulnak hozzá sajtot, a raclette-t. Van olcsóbb, drágább, füstölt, érdemes többfélét kipróbálni, bár szerintem mind finom :)

Ráadásul nagyon egyszerű elkészíteni. Ha van raclette sütőnk, akkor különösen jó vendégeknek csinálni, együtt sütögetni.

HOZZÁVALÓK:
- raclette sajt (kb 4-5 szelet/ fő)
- többféle sonka/ szalámi (eredetileg füstölt/ pármai sonkával eszik)
- krumpli (1 nagy/ fő vagy 2 közepes/ fő)
- salátához paradicsom, uborka, saláta, olajbogyó, gyöngyhagyma, (bazsalikom)

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30-40 perc a krumplinak, a sajtot pedig étkezéskor grillezzük

NEHÉZSÉGI FOK: könnyű

A krumplikat jó alaposan megmossuk, és a sütőben megsütjük.
Közben salátát készítünk: Felvágjuk a paradicsomot, uborkát, salátát, teszünk hozzá olajbogyót, gyöngyhagymát, ki ahogyan szereti, öntünk rá egy kis olívaolajat, szórunk rá kis bazsalikomot.
A sonkákat/ szalámikat pedig kitesszük egy tányérra/ tálba.

A sajtot csak akkor grillezzük, amikor esszük. Ha sűrűn eszünk raclette-t és sokan, akkor érdemes venni egy raclette sütőt, ahol mindenkinek van egy kis "teflonja" és abban sütögetheti a saját sajtjait. Ha nincs raclette sütőnk, akkor egy tepsibe alufóliát teszünk, és a sütő grillfunkciójában is könnyen, ugyanúgy elkészíthető a sajt. Ha megolvadt/ megpirult (ez pár perc) akkor a tányérunkon felvágott krumplira rakjuk, és salátával, sonkával fogyasztjuk.

No comments:

Post a Comment