Friday, October 15, 2010

Miért?

Mert enni kell...

Ráadásul enni jó. Csak ahhoz, hogy igazán élvezetes legyen, be kell tartani néhány szabályt.
Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy egy-két tippel lássam el a kedves olvasót, megoszthassam saját kedvenc ételeimet, illetve kedves ismerőseim választhassanak a finomságok közül mielőtt vendégségbe jönnek hozzám :)

Minden kezdet nehéz, de én mindenkit bátorítanék, hogy kezdjen el főzni. Fogjuk fel laza kikapcsolódásnak. Közben hallgassuk kedvenc zenénket, aztán ha elkészült az étel egy finom borral, vagy koktéllal akár egyedül, de még inkább társaságban élvezhetjük a zamatokat.
Ugye jól hangzik? Na jó, azt nem garantálom, hogy elsőre mindig minden sikerül, mert nem. De ne adjuk fel, mert a főzés csak gyakorlás kérdése.

Fontos azonban, hogy örömünket leljük a főzésben. Ha kapkodva, undorral készítünk el valamit, akkor az érződni fog az étel minőségén, ízén. Ha lejárt alapanyagokat használunk, az szintén. Anyukám szokása volt, hogy a "Best before" az arra utal, hogy (lejárati dátum) előtt a legjobb, de utána is fogyasztható... ez nem így van. Rossz minőségű alapanyagból ne várjuk el, hogy bármi finomság születne.

Tanulni pedig sosem szégyen. Sokéves tapasztalat után is megtudhatunk olyan dolgokat, amiről sosem hallottunk korábban. Mindig legyünk nyitottak az újdonságokra, a tanácsokra. Jómagam is szívesen fogadok bármilyen észrevételt, megjegyzést az egyes receptekhez, postokhoz.

Remélem a kedves olvasó fog találni valami hasznos tippet vagy ízletes finomságot a blogomon.
Mert enni jó!

No comments:

Post a Comment